Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – nov 2022

Nieuwsbrief november 2022

 
40 Jaar geleden!
Man van het eerste uur was Jelle Vonk. Hij en zijn vrouw Garry gingen in 1982 samen met Kees en Janny Kremer en Maurits en Betty Vermeulen aan de Nieuwburen in Heerenveen van start met een boekwinkel die als uitgangspunt had ‘via boeken het evangelie te verspreiden’. Voor dat doel was een stichting opgericht en werd een geschikt pand gehuurd. Samen met een aantal vrijwilligers wist Vonk de zaak al snel tot bloei te brengen met als gevolg dat het pand te klein werd. In 1997 besloot boekhandelaar Gerrit Sevensma te stoppen met zijn zaak aan de Vleesmarkt. De doelstelling van De Brug paste precies in zijn levensvisie en met het stichtingsbestuur werd dan ook al snel een huurovereenkomst gesloten. In 2006 heeft de stichting het pand gekocht. Boekhuis De Brug zit al weer 25 jaar aan de Vleesmarkt!

Nieuwe wegen, nieuwe kracht!
In de Bijbel vinden wij ook periodes van veertig jaar en daarbij valt vooral te denken aan de tijd van de woestijnreis van het volk Israël. Israël kon de lange reis van veertig jaar door de woestijn alleen tot een goed einde brengen dankzij al Gods genadige voorzieningen. De 40 jaren van Israël in de woestijn zijn bij uitstek een leerschool voor het volk. En leren wil altijd zeggen: nieuwe wegen vinden, wegen waarlangs men eerder niet ging, maar die nog beter naar Gods koningschap over deze aarde leiden dan de oude, beproefde paden van vroeger.
De profeet Elia kon zijn lange reis van veertig dagen en veertig nachten tot aan de berg Horeb alleen volbrengen door de kracht van het voedsel dat God voor hem had laten bereiden. Elia werd een ander mens nadat hij had gegeten van het eten wat God hem gaf en voelde zich in staat om weer op reis te gaan.

Een gezegende periode!
Via boeken het evangelie verspreiden was in 1982 het uitgangspunt. Dankzij Gods genade is De Brug er nog steeds en is het een bijzondere plek waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning van hun geloof.
De Brug is een winkel waar enthousiaste christenen uit verschillende kerkelijke gemeentes van Heerenveen en omstreken samenwerken en een lichtpunt voor mensen willen zijn. Vanuit het geloof in God wordt Zijn liefde uitgedeeld. Er wordt tijd en aandacht gegeven aan mensen die op zoek zijn naar God en christenen worden ondersteund in hun geloof.
Geloven, Verbinden en Ontmoeten!
Al 40 jaar lang ontvangt De Brug het voedsel van boven! God geeft kracht om op reis te gaan. Door Zijn leiding worden nieuwe wegen gevonden waarlangs men nog niet eerder ging.

Handen en voeten!
Wij willen u allen, vrijwilligers, kerken en donateurs, die de afgelopen 40 jaar een steentje hebben bijgedragen aan De Brug, ontzettend bedanken voor alles wat u voor De Brug betekend hebt. U hebt De Brug handen en voeten gegeven. Handen om God te danken en voeten om nieuwe wegen te gaan.

Bestuur Boekhuis De Brug

 

AKTIE VOOR ONZE KLANTEN!

In onze jubileumweek is er vanaf dinsdag 29 november voor iedere klant een leuke goodiebag beschikbaar.
Op vrijdag 2- en zaterdag 3 december trakteren we onze klanten op iets lekkers.

U bent van harte welkom en we hopen u tijdens deze week te mogen begroeten in onze feestelijk versierde winkel!

 

Agenda

29 t/m 3 december: Jubileumweek 40 jaar Boekhuis ‘De Brug’.
25, 26 december: Kerstfeest.

Vanaf nu: Vrijwilligers gezocht met liefde voor bijbels, boeken, cadeaus én mensen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 09:30-17:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

 

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl
www.facebook.com/boekhuisdebrug
www.instagram.com/boekhuisdebrug/