GHK in de wijk

Ons kerkgebouw staat in de wijk De Greiden. We vinden het belangrijk contacten in de wijk op te bouwen en daarom organiseren wij verschillende activiteiten voor onze medebewoners! Dit zijn de Alpha-cursus, het VakantieBijbelFeest, Athletes in Action-week, Zingen in de wijk en een feestmaaltijd.

– De Alphacursus
Wie is God? Wie is Jezus? Waarom moest Hij sterven? Vragen die worden behandeld op de Alpha-cursus. In deze cursus kun je kennismaken met het christelijk geloof. De Alpha-cursus is voor mensen die niet lid zijn van een kerk of mensen die niet geloven. Maar ook kerkleden die de basis van het christelijk geloof nog eens willen doordenken, zijn van harte welkom.
De avonden hebben een sfeer van betrokkenheid en gezelligheid. Elke avond begint met een gezamenlijke maaltijd, die wordt bereid door mensen uit de kerk. De cursus duurt 10 weken en is één avond per week van 18.30 uur tot 21.30 uur. Halverwege de cursus staat één hele zaterdag als cursusdag gepland.
De Alpha-cursus wordt niet elk jaar gegeven.

– Het VakantieBijbelFeest
Elk jaar wordt in de herfstvakantie het VakantieBijbelFeest (VBF) georganiseerd in de Goede Herderkerk. Alle kinderen uit de basisschoolleeftijd zijn hierbij van harte welkom! Wat we doen? Zingen, knutselen, toneel, een verhaal, spel, pannenkoeken en vooral: heel veel plezier met elkaar maken. Kijk voor meer informatie en opgave op: www.vbfheerenveen.nl.

Athletes in Action-week
Houd jij ook zo van sporten? En woon je in Heerenveen? Kom dan in de eerste week van de zomervakantie naar het grasveld aan de Engelenvaart! Dat veld is dan namelijk veranderd in een heuse sportarena. Enthousiaste sporters geven je les in voetbal, turnen, volleybal, streetdance en vele andere sporten.
Wanneer? AiA vindt plaats op de eerste dinsdag, woensdag en donderdag van de zomervakantie. Tijden: 14.00-16.00 (6-12 jaar) en 19.00-21.00 (12-18+).
Op donderdag is vanaf 16.30 uur een pannenkoekenfestijn en natuurlijk … de prijsuitreiking!

Zingen in de wijk
Op 24 december (Kerstavond) zingen we kerstliederen in de wijk. Vanaf 19.00 uur verzamelen we in de kerk en gaan dan de wijk in om de liederen te zingen. U bent van harte uitgenodigd om mee te zingen!
Hierna is er om 20.00 uur gelegenheid om elkaar in de kerk te ontmoeten en koffie, thee of warme chocolademelk te drinken. Om 20.30 uur starten we met de Kerstzangdienst. Van harte welkom!

Feestmaaltijd
Wij organiseren elk jaar voor inwoners van Heerenveen een gratis maaltijd. We vinden het belangrijk de saamhorigheid in de wijk te vergroten. En we willen graag iets betekenen voor mensen die minder te besteden hebben, of eenzaam zijn.
De maaltijd vindt plaats in Wijkcentrum De As.
De maaltijd is gratis, exclusief de drankjes. Ook kinderen zijn van harte welkom.
Meer informatie, en op de hoogte blijven van de volgende datum? Mail .